Thursday, October 13, 2011

busy!

0
11:30:00 PM
sorry everyone !
my blog is under construction..
need to upgrade ~

0 comments:

oh bapak KEJAM !

0
9:55:00 PM

assalamualaikum ~

Mohd Firdaus Mat Dan
comel kan firdaus ni :)
tapi sayang..firdaus sudah pun kembali ke rahmatullah..
Al-Fatihah untuk adik Firdaus

mesti ada terbaca pasal bapak tiri dera anak sampai mati..

kesian sgt dkat adik ni :'(

antara kekejaman yang dilakukan bapak tiri mangsa :

menggunakan besi panas
seterika

cuba bayangkan..diri sendiri bila terkena seterika pun melompat..
apatah lagi adik ni kann..
besi panas tuu..sampai berlubang dua-dua kaki adik ni..
Ya-Allah peritt nyaa rasaa..

semoga bapak tiri yang "penyayang" ni..
dikenakan hukumnya yang setimpal dengan kekejaman beliau..

Al-Fatihah ~
semoga roh adik firdaus dicucuri rahmat~

0 comments:

can u read?

2
10:00:00 AM


Today I caught myself smiling for no reason..
then I realized I was thinking about you..

lucky who can read this ~

2 comments:

ada tips sikit ni..sikit jee ~

0
9:00:00 AM

assalamualaikum..

dkat sini ada 50 je tips nak jaga hati lelaki..
klau larat bacalaaaa..pliss..pliss..
tak pakse punn..
tapi ni copy & paste jee tau..
kann dah ckap tadi..nk share..
eh! mane ade ckap nk share lagi,hihi..

ok! start now !
read & understand & do it your self, woot..woot..

1. Sentiasa tersenyum dan jangan bersikap sombong apabila berinteraksi dengan mereka.
2. Pandai memasak adalah ciri-ciri utama mengapa lelaki mudah terpikat dengan anda.
3. Berperwatakan menarik mampu menarik minat mereka.
4. Jujur dan sentiasa merendah diri.
5. Lakukan apa yang dia suka dan jangan lakukan apa yang dia tidak suka.
6. Mempunyai bentuk badan yang menarik (terpulang kepada individu).
7. Mempunyai tingkah laku yang baik dan lemah lembut.
8. Pandai dalam memainkan peranan sebagai seorang wanita ketika berada di samping lelaki yang anda minati.
9. Jangan terlalu mengongkong.
10. Ketika berinteraksi dengan mereka jangan lupa gunakan bahasa tubuh yang anda ketahui seperti mata dan tangan.
11. Jaga cara pemakaian anda, seksi atau tidak terpulang kepada lelaki yang anda minati.
12. Sering memberikan kad ucapan buat si dia yang kamu minati untuk 'plan' pertama memikat dirinya.
13. Lelaki sukakan wanita yang suka berterus terang tanpa menyembunyikan sesuatu.
14. Apabila berhadapan dengan lelaki yang kamu minati, renungi matanya dan tunjukkan sifat humor kamu. Ini adalah taktik untuk memberitahu si dia bahawa kamu boleh didekati tetapi bukan bererti kamu ini perempuan murahan dan mudah didekati.
15. Jangan bersikap selalu jual mahal apabila berada bersama mereka.
16. Bijak menyesuaikan diri dalam apa jua keadaan.
17. Tidak mudah putus asa dan sentiasa berdiri di atas kaki sendiri tanpa meminta pertolongan dari orang lain.
18. Jangan suka bercakap benda yang tidak berfaedah ketika bercakap dengan mereka.
19. Jangan bandingkan 'dia' dengan lelaki-lelaki yang pernah kamu kenali.
20. Menjadi temannya ketika dia susah dan senang.
21. Lelaki suka kamu menjadi pendengar yang setia dan tidak suka wanita yang suka membangkang.
22. Yang paling penting lelaki suka dimanjai dengan belaian dan kata-kata yang romantik.
23. Bunyi derapan kasut ketika berjalan juga mampu menarik perhatian lelaki.
24. Lelaki tidak suka jika kamu memakai mekap yang terlalu tebal.
25. Mengetahui bila hari lahirnya.
26. Menghormati dirinya, keluarga dan teman-teman yang rapat dengannya.
27. Bersikap matang dalam tutur-kata dan tingkah laku. Lelaki tidak suka wanita yang bersikap terlalu kebudak-budakan.
28. Agresif.
29. Jangan terlalu 'excited' ketika bertemu dan berbual dengannya. Contohnya berbual terlalu lama di telefon untuk perkenalan pertama.
30. Jangan terlalu bersikap 'kelakian' dan ganas dalam pergaulan.
31. Jangan terlalu menunjukkan bahawa kamu ini terlalu baik dan 'perfect'.
32. Jangan perasan bahawa kamu ini mempunyai paras rupa yang jelita.
33. Sentiasa memegang prinsip sederhana dan tidak boros di dalam perbelanjaan.
34. Bersikap keibuan adalah antara tips yang perlu kamu titik beratkan.
35. Sentiasa bercakap lembut dengan mereka.
36. Ketahuilah mereka ini adalah golongan yang terlalu sensitif dan suka akan kelembutan apatah lagi dari seorang gadis.
37. Kenali siapa dirinya sebenarnya sebelum kamu memulakan langkah untuk memikat.
38. Lelaki sukakan wanita yang suka menjaga kulit. Jangan biarkan wajah kamu dipenuhi jerawat batu!
39. Aset penting bagi kamu untuk memikat lelaki adalah mata dan gaya langkah kamu yang kemas.
40. Jangan bersikap terlalu kuno.
41. Bertanya khabar sekurang-kurangnya dua kali seminggu agar tali persahabatan kamu dengannya tidak putus begitu sahaja. Mungkin suatu hari nanti sikap kamu yang terlalu mengambil berat mampu menarik perhatiannya.
42. Usia dan bentuk badan bukan menjadi ukuran yang penting tetapi kecerdikan, kejujuran dan tingkah laku yang bersopan-santun.
43. Lelaki sukakan seorang wanita yang beriman dan beragama namun begitu kamu tidaklah perlu terlalu alim.
44. Menunjukkan bahawa kamu bukanlah seorang gadis yang mudah dipermainkan.
45. Jangan terlalu merengek dan mengada-ngada.
46. Jangan tunjukkan kelemahan kamu ketika berada di samping lelaki yang kamu minati.
47. Lelaki sukakan wanita yang bijaksana dan matang serta mudah diajak berbincang.
48. Berjaya di dalam apa jua bidang yang kamu ceburi.
49. Tidak terlalu meminta dan jaga tata tertib kamu di meja makan.
50. Jangan terlalu over nanti lelaki akan meluat pula dengan kamu!

guys! kalau ada terlebih terkurang..perbetuikan naa..cheq tak tau apa yang u all pernah alami..

fuhh! cayala korang..sampai habis jugak bace kann..
thank youu !
^_^

0 comments:

Reject? Why..why..please read this for men especially ~

0
8:35:00 AM

assalamualaikum..

kenapa ek lelaki kena reject dengan girls??
nak tahuu..
dibawah ini antaranya :

sebelum tuu
terus terang saya tak lah cantik mana, hanya sekadar ada apa yang telah diberikan ketika terjadinya segumpal daging dan tulang yang membentuk rupa ini, thank you Allah :) + tak sempurna mana pun, ada kelemahan jugakk..kekurangan pun masih ada..

  • terburu-buru * ni jenis yang tak sabar-sabar
  • gatal/miang * bak kata orang ni jenis GS, memang makan kaki jenis ni!
  • playboy * haa,ni paling hot stuff konon..bajet petik jari 10..20..30..girls datang, ceh..cari cermin, tataplah puas-puas muka sendiri
  • gula keliling bibir *ha! buat girls jangan terpedaya sangat dengan lelaki yang bibir dia kerap dihurung semut okayy..coz janji t*** kucing jaa tuu..
  • jiwang karat tahap nak reput * seriously girls tak berapa suka sangat guy yang jiwang-jiwang ni..kadang-kadang merimaskan tauu! 24/7 nakk berpuisi bagai bagai laa..ROMANTIK jee, baru sweet ^_^
  • kritik * hat ni jenis suka komen sana komen sini..style tak kena laa..tudung tak cantikk laa..make up burukk laa..jangan macam tuu okay, girls cukup rimas + tak suka actually!
  • tak ambik berat *kadang-kadang guys kena la prihatin apa girlfriend dia buatt..kena la bagi nasihat kee..support diaa..jangan laa buat endah tak endah jee..okay guys?
  • tak serious in a relationship * ni satu hal! jenis main-main dalam perhubungan..target 1 month putus..HELLO! kami bukan tempat nak singgah main layang-layang..then putus, tinggalkan jee..bukan nak cari balik..please, hati wanita cukup sensitif..please understand us :) (thank you)
  • tak jaga style/penampilan diri *tak kira la guys ni cute ke tak cute ke..janji style kenala jaga..tak ada la sakit mata memandang..pakaian kena la kemas..muka tu pakai bedak sikit kee,hiii..yang penting RAMBUT, ouh..bahagian ni paling saya cerewet sikit..rambut kena kemass okayy! 

hmm, itu sajaa laa kutt..ada penambahan girlss..silalah :)

Kan kemas klau mcm ni :)
thank you for reading :)



0 comments:

Romantik Itu Sunnah Nabi S.A.W

0
8:24:00 AM

assalamualaikum..
ha! nak share lagii :D
ngeeee ~

Ciuman mesra - Memberi ciuman mesra kepada isteri tatkala isteri mencium tangan suami ketika keluar bekerja dan baru pulang ke rumah. Ciuman adalah lambang kesetiaan, peniup semangat isteri dan suami meneruskan kehidupan.

Ucapan – Selalu mengucapkan perkataan-perkataan yang menunjukkan kasih mendalam kepada isteri. Contohnya ucapan “sayang”, “I love you”, “I missed you” dan sebagainya, terutama ketika akan berpisah, sama ada lama atau sekejap, jauh atau dekat.

Panggilan – Memanggil isteri dengan panggilan atau gelaran yang disukai. Contohnya “ayang”, “darling”, atau apa jua panggilan manja yang amat disenangi, maka ia dapat memberi impak bermakna buat isteri.

Usik mengusik– Selalu usik mengusik dan bergurau senda. Cara sebegini boleh menjadi rencah kepada suasana lebih romantik.

Berjalan beriringan di luar rumah – Sering berlaku, di awal perkahwinan pasangan suami isteri ibarat belangkas apabila berjalan bersama. Namun, apabila usia perkahwinan meningkat, anak-anak semakin bertambah, suami isteri tidak lagi jalan beriringan, seorang di hadapan, seorang di belakang. Seeloknya jika tiada halangan, jalan berpegangan tangan dan jika melintas jalan, memegang lengan atau bahu isteri tanda melindungi.

Jauhi perkara yang boleh menyakiti atau menyinggung hati isteri – Perkara ini perlu diberi perhatian, kerana hati wanita biasanya sensitif

p/s : dah terang tang tang tulis SUAMI ISTERI kan..
kepada adik-adik yang bawah umur,sila fokus pada study ekk..
baye-baye korang tuu cinta monyet jee..

sekadar perkongsian ~

0 comments:

Guy Should Know About This :)

0
12:50:00 AM

assalamualaikum..

ada la terbaca dekat blog blog kann..

nak share lah!

  1. Semasa menonton wayang atau cuaca sejuk, perempuan mahu kan lelaki memberikan jaketnya tanpa disuruh *kena la romantik
  2. Perempuan suka kan lelaki yang memberi sejambak bunga ros walaupun mereka kerap menafikan yang mereka tidak suka bunga..lebih-lebih lagi hantar ke pejabat dan bukan pada hari valentine(haramkan)
  3. Perempuan suka meluahkan perasaan dan masalah kepada kengkawan mereka *sebab my friends lebih faham kerana mereka perempuan :)
  4. Perempuan suka dipujuk dan perempuan juga suka merajuk kihkihkih
  5. Rupa paras bukan lah keutamaan bagi pompuan tapi sikap dan personaliti lelaki dan juga kewangan bagi sesetengah wanita hehehe *kalau tak ada duit,macam mana nak sara keluarga nanti kann..think positive :) + saya bukan pisau cukur !
  6. Perempuan tak suka kan lelaki mengatakan cantik kepada perempuan lain *sebab saya akan jealous!
  7. Perempuan memang banyak koleksi kasut *pantang nampak yang cantik, mesti beli
  8. Perempuan sentiasa memikir dan risau tentang usia mereka
  9. Perempuan mahukan lelaki membayar makan malam walaupun mereka menawarkan diri tuk bayar *bagi saya kena la gilir-gilirkan, baru adil :)
  10. Perempuan suka kan lelaki yang suka perempuan suka makan hehehe *macam saya
  11. Perempuan tak suka jika apabila mereka marah kita akan cakap mereka mesti datang bulan hehehe * tak semestinya datang bulan baru boleh marahkan
  12. Perempaun suka jalan dan window shopping walaupun kenkadang mereka tak beli apa-apa pun hehehe *saya antara salah seorang daripadanya
  13. Perempuan, walaupun bertahun kita cuba memahami melalui psychology, teman-teman rapat, family mahupun melalui entry yang tertulis kt atas nie perempuan tetap akan menjadi misteri..kihkihkihkih..jgn marah perempuan..
PLUS : yang ada *(star) is my opinion :)

the end!




0 comments:

For SALE !

1
12:22:00 AM
assalamualaikum semuaa..
ni haa..second hand phone for sale :)

Sony Ericsson Aino


Harga : sila PM saya (boleh nego)

Keadaan : masih berada dalam keadaan BAIK :)
seriously ~
Camera HD 8.1 MP
Speaker Good Ö
Keypad Good Ö
Camera Good Ö
Battery Good Ö
Memory 2gb
Colour WHITE

sebarang pertanyaan sila PM saya di FB(link sebelah kanan)
thank youu!

p/s : serious buyer only

1 comments:

Wednesday, October 12, 2011

take my ♥

0
12:48:00 PM


soo sweett ~

..more & more..

0 comments:

Tuesday, October 11, 2011

Strabismus (Juling) ~

2
9:45:00 PM

assalamualaikum..

haa! ada satu citer klakar nak kongsi nehh..
strabismus makna saintifik..
maknanya juling laa..

ha! ni hari ni aku exam MUET : SPEAKING
alhamdulillah boleh laa biar pun totally
broken habis laa my english kann..ben 10 la dpt!
haha!

yang klakar nyer kat perenggan ni..
on the way balik rumah tadi kan lepas MUET..
sajee la balik ikut sg.besi..
sambil makan fries..dengan kelajuan 50km/j,haha!
menikmati laa..

haa,sampai je dekat simpang MID VALLEY kan..
ada la satuu kete nissan sentra nii...
seorang lelaki dlm lingkungan 30-40an laa..
dia drive sorang-sorang..
tupp! kite orang betul-betul dekat sebelah..
then dia buat non-verbal communication..
nasib laa dah belajar kann..
non-verbal nya (tangan menunjukkan nk mintak no tel)
aku pun pandang la dia 2/3 kali..
mana tau kutt ada pape dekat belakang kete kann
sebab mase tuu tak faham lagi ape dia nakk..
elok dahh faham tuu..
rimas pulakk aku bila duk pandang dgn non-verbal nya lagii..

haihh!

tinggg! dapat ideaa :D

kebetulan mase tuu tengah pakai sun glasses..
haa,apa lagi..tggu bila dah sebelah-sebelah..
aku bukak tingkap..dia pun bukak..
bajet aku nak bagi laa..
dengan pantas nyaa..aku jatuh kan spec atas hidung..
buat-buat la mate aku juling tengok diaa..

hahahahahahahaha!

kalau ade video cam dah boleh record ouhh..sayang gila !

zazzzzz! terus dia bawak lajuuu..
tak nampak dah lepas tuu..
terkekeh-kekeh aku gelak sorang-sorang dlm kete..
haha!

itulah sesetengah lelaki..

memilih kesempurnaan seseorang..
tapi tak menilai hati orang tuu..

soo moral nya disini..
especially for ladies ~
agak agak ada lelaki nak ngoratkan..
buat la macam ni..
MENJADI PUNYERR! :D






2 comments:

Monday, October 10, 2011

just for you ♥

0
4:38:00 PM
assalamualaikum..
hye! biar pun setakat copy & paste..
i just want share it with you :)

JUST FOR YOU ♥ :)

Our love is like the wind..I can't see it, but I can feel it 

I'm starting to believe in love again

For the longest time I didn't want it to exist

I saw that it only caused pain in the end

But what I've come to realize is..

Love my not last as long as you want it to but

it's not the end of a relationship you should

look at, it's the feelings you got to experience

while you were with that person.

We should feel lucky that we have/ had the chance

to be in-love it's indescribable, don't abuse one

of the greatest feelings we are capable of feeling


truly : Nur Arina :)
for : my ngek ngok ~

0 comments:

Moon Ring ~ (Subhanallah)

0
2:45:00 PM
assalamualaikum..

haa! sape sampat tengok bulann semalam?
soo nicee! :)





moon ring - kebesaran Allah SWT ~

0 comments:

Aktiviti Masa Lapang :)

2
2:42:00 PM
assalamulaikum..

ni la keje yang boleh buat bila dah tak ada keje nak buat kann..
biar pun dipanggil "painting by number"..
jangan ingat senang nak buat...
mengigil-gigil tangan nak buat taw..

ni gambaq nyaa :






p/s : haha! cantik tak??

2 comments:

Wednesday, October 5, 2011

coming soon ~

3
12:34:00 AM
assalamualaikum ~

haa! nk kongsi sikit..
tak nak baca sudahh !

Nikon 70-300mm f4-56g

Blackberry Bold 9700 (White)

nampak dah gambar kann..
haa,itulah antara barang-barang yang sedang diusahakan..
without my parents help :(

uhh,dapat ke tidak laaa nanti ~

mood : berusaha + berserah = insya-Allah :)

3 comments:

binatang pun tahu erti kasih sayang ~

0
12:05:00 AM
assalamualaikum semuaa..
klau sudi baca laa :(

ada baca berita tak korang?? pasal buang bayi dari tingkat 2 dekat gombak..
apa pendapat korang?? perasaan korang??

only one word "KEJAM!"

iskk! tak taw laa nak cakap macam manaa..
kenapa la manusia macam ni ada dekat dunia ni..
dah la buat dosa zina..lepas tu buang anak sendiri pulakk tuu..
haih! apa la azabnya nantikan..(ada ke wanita tu terfikir)
mungkin terlalu kurang pendidikan atau entah laa..
tah apa yang menghasut sampai sanggup buang macam tu sekali
kalau la bayi tu boleh bercakap tak pun cari mak dia (dalam mimpi la kan)
tanya mak dia apa dosa dia sampai sanggup diperlakukan sebegini..
janganlah ada diantara kita yang terlibat dengan isu sebegini..
hindari!

even binatang pun tahu jaga anak sendiri..kadang-kadang
dah mati pun still duduk dekat dengan bangkai anak..itu yang hanya
dikurniakan otakk..
manusia yang dikurniakan otak serta akal pun..
berfikir pakai lutut,hmm..

renung-renungkan ~


ANGGOTA polis mengangkat mayat bayi untuk dibawa ke Hospital Selayang. Bayi disyaki dibuang seorang wanita berusia 19 tahun ke dalam longkang selepas dipercayai dilahirkan di tandas asrama kediamannya. Foto: China Press (03/10/2011)

0 comments:

Tuesday, October 4, 2011

hanya tinggal selangkah untuk mengakhiri pengajian ku :D

0
11:25:00 PM
assalamualaikum semuaaa :D

pheww! agak lama menyepi dengan cerita baruu..
maklum laa, bila dah duduk kolej..memang harapan laa nk update kann..
sibukk jee memanjang..

FINALLY!

tamat sudahh dengan exam semuaa, yaahuu !
baru boleh create ceritaa..

ok!

first skali..rasa teruja sebab dah habis ngadap exam :)
uihh, seriously akan terasa rindu nakk duduk dalam pkk lagi nanti :')
thanks to my lecturers Coomunication (KUIS)
for everything that you give to me..i'll appreciate it..
without them i'm nothing :')
insya-Allah dengan segala ilmu yang telah dipelajari daripada
kalian tidak akan disia-siakan & akan digunakan untuk
meningkatkan tahap keyakinan diri,AMIN!






0 comments:

Song In My Mind

Powered by Blogger.