Thursday, October 25, 2012

Salam Aidiladha

0
9:31:00 PM
Assalamualaikum semua!

Saat berderai jatuh titisan air mata suci Ibrahim, melihat keteguhan iman anaknya Ismail, dikala itulah bermulanya sejarah agung erti sebuah pengorbanan

Salam Aidiladha.

Ikhlas Nur Arina :)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

0 comments:

Wednesday, October 24, 2012

Hati-hati !

0
12:45:00 PM
Assalamualaikum dear followers terchenta :)

Perasan tak sejak-sejak akhir ni produk nak kurus semakin berleluasa jual nak sebut brand nanti kena 'tembak' pulak kann..

PESANAN : saya mohon hati-hatilah dengan produk yang dijual secara online atau secara lebih kurang macam 'MLM' ni, ada sesetengah produk yang tak ada kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Memanglah jangka/tempoh keberkesanan produk terbabit cepat, tapi mungkin ada kesan dalam jangka masa yang panjang.

Sekali lagi, hati-hati dengan setiap pembelian produk sebegini..bukanlah nak menutup periuk nasi orang tapi fikirkanlah nyawa anda sendiri.

Sekian.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

0 comments:

Monday, October 22, 2012

Templates Updated!

0
3:03:00 PM
Assalamualaikum semua :D
Actually tak berapa suka yang too crowded, so ini yang simple..moga tak sakit matalah nak baca :)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

0 comments:

Friday, October 19, 2012

Al-Fatihah

0
2:31:00 PM
Assalamualaikum semua :)

Hari ni masuk hari yang ke-22 kembalinya 'second cousin' ke rahmatullah.

Mohon sahabat-sahabat sekalian sedekahkan Al-Fatihah untuk beliau.

Allahyarham Zakwan Anuar, 15

Sewaktu hayatnya masih ada, ini adalah kenangan manis arwah yang sempat bertemu dengan Kate Middleton yang membuat lawatan ke Malaysia baru-baru ini.

Ini adalah gambar arwah dua minggu sebelum meniggalkan kami semua..
Arwah seorang penghidap leukemia ketika masih berumur 12 tahun.
Setelah begitu lama melawan penyakit, pada umur yang masih muda 15 tahun pada tanggal 27 September 2012 siapa tahu dia dijemput Allah terlebih dahulu.
Sedih tak sedih, arwah seorang yang sangat baik. Saat melihat arwah buat kali yang terakhir, tak dinafikan sebak melihat arwah ketika itu.
 Semoga arwah ditempatkan dalam golongan orang-orang yang beriman & soleh.

AL-FATIHAH.

0 comments:

Kelak Akan Menyesal Dikemudian Hari

0
12:50:00 AM
Assalamualaikum sahabat-sahabat sekalian :)

Apakah semuanya sihat?? Harap sihat alhamdulillah..
Saya actually nak sembang sikit dengan kalian semua *sudi bacalah, utk semua orang jugak* :)

Semenjak dua menjak tiga menjak ni kann, baaaaaanyak sangat ternampak avatar@twitcon remaja melayu ni, bergambar yang menunjukkan 'harta' untuk suami sebenarnya..apakah mereka ini tidak punya perasaan malu pada diri sendiri? Atau tidak berperasaan mungkin..

Sedarlah wahai remaja melayu diluar sana, janganlah gunakan cara 'kotor' untuk pikat followers yang ramai..sebab followers yang ikut tuu tak sesuai dibuat bakal imam keluarga kerna tak ada rasa hormat pada wanita..

Sedarlah bahawa satu hari bila anda tersedar daripada perbuatan sebegini sungguh anda akan terasa menyesal sebab tak fikir 'jauh', sekadar fikir untuk tarik perhatian lelaki-lelaki yang sebenarnya tak boleh dipakai.

Sedarlah wahai remaja~

Ikhlas : Reen

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

0 comments:

Thursday, October 18, 2012

Ehem! Testing using email, baru rasa syiok dah update! Ngeh ngeh ;D

0
3:29:00 PM
Assalamualaikum followers!

Saja testing.. :)

Blog akan diupdate sekiranya ada story yang boleh dikongsi sahaja, hee ~

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

0 comments:

Friday, October 12, 2012

Musibah Buat Kami.

0
4:43:00 PM
Assalamualaikum rakan-rakan bloggers.

Hari ni saya nak share serba sedikit musibah yang tertimpa.
Pagi jam 9 pagi menerima panggilan daripada Abah mengatakan bahwa beliau mengalami kemalangan dengan kereta sewaktu meunju ke tempat kerja.

Keluarga mana tak resah hati kalau berlaku sesuatu yang buruk terhadap ahli keluarganya..

Alhamdulillah, abah mengalami hanya luka-luka di kaki serta lutut.

Ceritanya hamba Allah yang melanggar abah saya itu sedang terburu-buru menuju ke destinasinya tanpa menghiraukan LAMPU ISYARAT MERAH.

Sudahnya abah tak sempat nak elak kereta hamba Allah itu then terlanggar, alhamdulillah..abah sekadar luka-luka tapi motor mengalami kerosakan.

Disini saya nak ingatkan kepada pemandu-pemandu kenderaan berhati-hatilah ketika memandu..jangan kerana silap anda orang lain yang mengalami kesusahan.

Syukur abah tidak mengalami kecederaan serius.


0 comments:

Monday, October 8, 2012

Ehem..tak tahu nak letak tajuk apa :)

0
11:09:00 PM
assalamualaikum semua bloggers!

sedikit kata-kata sepuluh dopoloh kata,hihi..

actually kita tak perlulah nak bercakap orang yang dah tidak ada kena mengena dalam hidup kita??

AM I RIGHT?
thanks :)

soooooo...from now let's move on ARINA!
*fyi kalau dia terbaca ; segala status samada di facebook/twitter/instagram/else adalah tidak akan ada kena mengena langsung dengan anda, mohon mengerti.
Jangan tersilap tafsir apa-apa, thanks*

thank you for your reading dear bloggers :)
tak seberapa plus blog saya bukanlah ilmu cuma luahan~

0 comments:

PMR Candidates 2012

0
11:02:00 PM
assalamualaikum..

kepada adik-adik yang bakal menduduki peperiksaan Penilaian Menengah Rendah (PMR) yang akan bermula esok, semoga berjaya dalam mencapai kejayaan! buat yang terbaik, pulun sehabis boleh!! PMR bukanlah seperti peperiksaan yang biasa-biasa, ada guna jugak untuk masa akan datang.

STRAIGHT A's !

*to my adik pun DO THE BEST!*
tak dapat A's siap hang! kena goreng!

:)

0 comments:

Song In My Mind

Powered by Blogger.